31 ene 2018, 8:34

Болка 

  Poesía » De amor
387 0 1

Защо сърцето ми не трепва?

Отиваш си, а мен не ме боли!

Уж бяхме дали вечна клетва

във онзи хубав ден в зори!

 

Но ти си отиваш и аз не ти преча -

нека е тъй, щом ти си решила така!

Но днес всичко мое - и цвят и надежда

се вля в една сива и мътна река!

 

Ех,спомняш ли си времето предишно-

с теб бяхме двама на морския бряг-

дори времената всесилни, годишни

не ни разделиха с властна ръка.

 

Умът ми разбира те отлично -

отишла си при друг, идеален човек -

красив, изискан, симпатичен,

с товар на времето по-лек.

 

Той те разбира и даже отлично,

обаче моята душа

това намира неприлично -

изчезнеш и потънеш във нощта!

 

Останах сам на този звезден остров

в галактика наречена Любов,

и плач, сълзи и болка явна, остра

ще бъдат с мен през моя сив живот.

 

Поплаках си и попремина

на моето сърце завеяно със сняг.

Но няма да проправиш ти пъртина

и тук да се завърнеш пак.

 

Забравена е старата ни клетва

от онзи хубав ден в зори!

Все тъй сърцето ми не трепва!

Само до кръв душата ме боли!

 

© Момчил Манов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сърце и душа не са ли на едно мнение?
Propuestas
: ??:??