6 feb 2008, 21:48

* * * 

  Poesía » Filosófica
775 0 16

 

 

 

 

 


Излишното душата ощетява
и душни са ненужните неща.
Излишеството даже наскърбява
и тегли ни към гняв и пустота.

Звучи невероятно, ала няма
на дълго пиршество да издържим.
Все повече разкошът разболява
и пак от жад мъчителна горим.

Във свойта жизнерадост се задавям
и моят смях отчаяно искри.
Сред глупавата, празната забава,
самотността усещам как души.

Но кой ли в самота ще оцелее?
Не съм сама, Духът ми ме следи.
Самотник сред самотници живея.
Подкрепа имам, а не ме теши…

Къде греша? Изгубено детето
ридае в мен сред шумните тълпи.
Подкрепата е само във Сърцето!
Защо тогава то така скърби?!

© Мария Радкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??