28 jul 2023, 18:03  

Баба, внуче и куче 

  Poesía » De humor, Para niños
487 5 22

Аз си имам внуче,
внуче, че и куче.
Уж са "веселушки",
но като вихрушки.

 

Палето е Шарко,
момъкът пък Марко.
двама беладжии,
същи кавгаджии.

Шарко днес потайно.
никак не случайно,
бе маркирал славно
всички ъгли, явно.

Също тъй, в антрето, 
палето напето
си заръфа сладко
чехлите на батко.

Щом го зърна Марко, 
погна самохвалко 
с чехъла прояден 
и със вик снаряден.

Ех, че олелия! 
Пълна патардия! 
Внуче гони куче...
Кой ли ще сполучи?


"Спрете се и двама,
че като ви хвана!..." -
Викнах и тогава 
секна таз` гълчава.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??