Разлюти се баба Зима,
разфуча се като хала,
сняг натрупа по баира
и покри земята в бяло.
Мама, тате, бате, леля,
чистят улицата стара,
а снегът е до колене
и покрива мене цяла.
Шаро с лапичките бели
плахо стъпва по снега,
чорапки баба му оплела,
да не мръзне във студа.
А отсреща Таня Кети
викат ме, при нас ела,
ще полетим, като в ракета
с тази дървена шейна.
Насъбрахме се до моста
тумба весели деца,
кой каквото в него носи
и започна веселба.
Сняг се сипе на парцали
вече дълги часове,
пързаляме се и играем
снежно весело хорце!
© Миночка Митева Todos los derechos reservados