Jan 15, 2021, 2:52 PM

Баба Зима 

  Poetry » For kids
1132 1 13

Разлюти се баба Зима,

разфуча се като хала,

сняг натрупа по баира

и покри земята в бяло.

 

Мама, тате, бате, леля,

чистят улицата стара,

а снегът е до колене

и покрива мене цяла.

 

Шаро с лапичките бели

плахо стъпва по снега,

чорапки баба му оплела,

да не мръзне във студа.

 

А отсреща Таня Кети

викат ме, при нас ела, 

ще полетим, като в ракета

с тази дървена шейна.

 

Насъбрахме се до моста

тумба весели деца,

кой каквото в него носи

и започна веселба.

 

Сняг се сипе на парцали

вече дълги часове,

пързаляме се и играем

снежно весело хорце!

 

 

© Миночка Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??