18 ene 2014, 19:15  

Бабичка 

  Poesía » Otra
419 0 2

БАБИЧКА

 

"Бабичко, бабичко, с мераци младежки,

къде си тръгнала и правиш толкова грешки?!

Защо не си гледаш децата и внуци,

плачеш ти, знам, само за малко здрави юмруци! "

 

Само се на тоз свян, мило, не живее,

сърце иска да се радва, душата да пее.

Другарче ми трябва в живота сърдечно,

да си споделяме двамата, да сме си вечно.

 

Споделена мъка е половин мъка.

Трябват ми: топла длан, добро сърце, вярна ръка.

Трябват ми: обич, нежност, искреност, радост.

Трябват ми: слънчеви, спокойни дни в трета младост.

 

Споделената радост - двойна тя става.

по-честичко искам и мен да ме навестява.

Не ме съди строго, време не остава,

животът добър - лош трябва да се доживява.

© Анка Келешева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Слез тези хубави думи какво бих могла да добавя, освен едно БЛАГОДАРЯ и за разбирането, и за подкрепата.
  • Даааа... човек не е роден, за да бъде сам.
    Напълно споделям!!!
    И те разбирам отлично!!!
    Хубав стих, макар и тъжен...
    Харесва ми тази лека самоирония, точно дозирана на фона на едно истинско човеколюбие.
    Поздравления!!!
    ((( )))
Propuestas
: ??:??