БАБИЧКА
"Бабичко, бабичко, с мераци младежки,
къде си тръгнала и правиш толкова грешки?!
Защо не си гледаш децата и внуци,
плачеш ти, знам, само за малко здрави юмруци! "
Само се на тоз свян, мило, не живее,
сърце иска да се радва, душата да пее.
Другарче ми трябва в живота сърдечно,
да си споделяме двамата, да сме си вечно.
Споделена мъка е половин мъка.
Трябват ми: топла длан, добро сърце, вярна ръка.
Трябват ми: обич, нежност, искреност, радост.
Трябват ми: слънчеви, спокойни дни в трета младост.
Споделената радост - двойна тя става.
по-честичко искам и мен да ме навестява.
Не ме съди строго, време не остава,
животът добър - лош трябва да се доживява.
© Анка Келешева Все права защищены