9 sept 2007, 20:31

БАЙ ГАНЬО – ГАТАНКИ В РИМИ:  

  Poesía
2895 0 5

Obra no adecuada para menores de 18 años

Познайте каква е професията на бай Ганьо?

Не вземе ли милион - прави фасон!

Живее като фараон и не го лови закон!

********************

Дадох му 5 лева и се обиди?!

****

Нищо, че заплатата е малка,

важното, че има тази палка!

****

До вчера държа овчарска тояга!

Днес държи палка златна, блага!

********************

А друг пък е пазител на гората,

но май и той не чака на заплата!

********************

          Криво седи, право съди,

в нази курец, в него мъди!

********************

Продава лед и си купи „Шевролет”!

****

Стотинка по стотинка - купи си градинка!

Бакшиш след бакшиш, ресто подир ресто

и сред преуспелите намери бързо место!

****

Тя го нае да я масажира,

а той започна пръсти да завира!

********************

Нищо, че по цели нощи той не спи,

едното колело за него се върти!

********************

Ако се мери с мярката на техен километър,

земята би била с галактичен диаметър!

****

Почакай автобуса, да не те боли главата,

защото ще ти я резнат от краката!

********************

Дошъл от село, с два пръста чело,

на врата ланец, облечен като американец,

скъпи цигари, пура, лула,

кара мощна спортна кола!

Гледа лошо, налита на бой!

Затова далеч от него стой!

********************

Уж боклук по кофите събира,

а го гледаш все на кебапчета и бира

и в тях музиката не спира!

****

Навъдиха се нови печелбари

и превзеха всички светофари!

© Светльо Златанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??