Каменни едри сълзици
капят от ятото птици.
Дипли се облак бездомен.
над един спомен.
Припев:
Стига лъжа, стига обида.
в нас - само двамата.
Да, да, с песента идвам сега.
Трябва вълшебство, пред нас е мига..
Нямам душа на хетера.
Аз съм вечерна пантера.
Някъде много далече
ще простя вече.
Ще се превърнем отново
в огън от чувство и слово.
Някога с вятър вълшебен
ще летя с тебе.
Припев:
Стига лъжа, стига обида.
в нас - само двамата.
Да, да, с песента идвам сега.
Трябва вълшебство, пред нас е мига.
Румен Марков
© Румен Марков Todos los derechos reservados
Завършил съм българска филология и претендирам да съм езиково грамотен. В поезията обаче се допуска, заради римата, ритмиката, мелодиката, не само неспазване на пълния член, но и написване на думата така, както би била произнесена. Още повече, че това е текст за песен, където артикулацията е много важна.
Благодаря на всички за коментарите!