13 abr 2023, 18:48

Балада за бавния хотел 

  Poesía » De amor
215 1 3

БАЛАДА ЗА БАВНИЯ ХОТЕЛ

 

… ще изкъртя за теб и вратите на Рая с ритник,

и със влака през Горна ще те водя със мен на морето –

в някой бавен хотел със дискретно бръмчащ климатик,

със таксито, което пред него е вечно заето,  

с триж по-бавен room service, когато ни носи кафе,

и – разстлал ти косите на прерии, пампи и тундри,

ненаситни и готини! – на дамаската от кадифе

ще се любим – два пубера, алчни за още секунди,

в магазина отсреща ще ти купя парфюмче и лак –

като ходиш край мен, да ти святка в нощта педикюра,

 

за последно в живота аз приличам на влюбен глупак,

но какво ми остава, когато си толкова щура? –

и кънти ми във чашата бучката айсбергов лед,

и тютюнът ми гони комарите в бавната стая,

ох! – когато решиш да си тръгнеш, купи си билет? –

щото пет пари нямам да те смъкне бакшишът от Рая,

а в купето до Горна, преметнала крак върху крак,

може би на полето през прозореца ще ти се мярна?...

И прощално ще вия във съня ти след бързия влак,

с който ти си замина от мен, от морето и Варна.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • и – разстлал ти косите на прерии, пампи и тундри,
    ненаситни и готини! – на дамаската от кадифе
    ще се любим – два пубера, алчни за още секунди,
  • Всичко все някога свършва... И доброто, и лошото. Продължавай да приличаш на "влюбен глупак", това е чудесна доживотна присъда и поетичен огледален гейзер на душата ти, Валери!
  • Прекрасно!
Propuestas
: ??:??