27 may 2024, 5:51

Балада за вечния роб 

  Poesía » Civil
246 1 3

БАЛАДА ЗА ВЕЧНИЯ РОБ

 

Навярно няма никога да свикна пред властници да гъна кръшно стан.

И да се кланям цял живот на Тиква! – в ошмуления български бостан.

Да Му се радвам всеки път – във джипа, когато тръгне да ме навести.

И рой мисирки питат го – и пипат! – там, дето няма нищичко почти.

Отмъкнал три торби със милиарди, пред камерите прави се на луд.

 

И Родната полиция го варди! – като че ли е блеснал изумруд.

Срамувам се – пред белите народи, че името ти вредом Той петни!

Българийо! – един простак те води! – към своите сияйни бъднини.

Изпъчил бицепс, трицепс – и релефи, по-тъп дори от белия бял боб.

Гласуй, народе! – сигурно те кефи? – по ген и участ да си вечен роб.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Величествен поетичен сарказъм!
  • Ами след него се появиха едни променкаджии, дето просто го бетонираха.
  • Не го кефи, но е свикнал, Валери. От там му идват бедите. Малко са такива като теб които казват каквото мислят. Всъщност и аз съм от тях, може би затова си ми така симпатичен.
Propuestas
: ??:??