16 oct 2020, 22:21

Баладата 

  Poesía
259 0 0

Срещнах звуковете 

на странна балада,

на път за дома.

А не очаквах нещо

в днешния ден

да ми повдигне духа.

 

Но от един отворен прозорец 

чух песента

за една птичка, която 

била без крила.

 

Птичката обаче от всички

най - високо летяла,

защото имала нещо,

което другите нямат.

 

Надеждата - само тя

можела да накара 

безкрила птица 

да лети в нощта.

 

Възроптаха минувачи и съседи,

че нарушават спокойствието им

със зле изсвирени ноти

и луди брътвежи.

 

Но аз започнах 

със сълзи да крещя:

- Пей, пей,

тъй красиво е това!

 

Пианото по - бързо засвири,

непознатият глас

запя буйно в рими.

 

Викаха и се караха недоволните хора,

но аз чувах само песента 

и как се моля

на Бог - за поне част от това,

което е имала една птичка без крила.

 

Невена Коджуклиева 

© Невена Коджуклиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??