Балансът ни е чаши от кристал,
надвесили се над ръба на масата;
под нея земетръсна е площта.
Колко е нужно да прелее чашата?
Започнахме на стръмната скала
по тъничко въже, с насрещен вятър.
Нали се тества в пътя любовта!
Ще стигне ли и нашата оттатък?
В мига на най-безшумната борба
на спойката, държаща се на косъм,
ще спре или пък ще пребъде тя,
в извечното, катурнало се "8"?
© Любимата Todos los derechos reservados