БАНАЛНА ПЕСЕН
Отлитат птиците наесен
и аз потеглих подир тях
да търся оня рай чудесен,
за който цял живот копнях.
Пребродих градове прекрасни,
достигнах до Лазурен бряг.
Вълните гонеха се бясно
в неспирен и ритмичен бяг.
Там дълго гледах океана
и ясносиньото небе.
Един въпрос като закана –
ами сега, бе, накъде?
А за да продължа нататък,
аз нямах сили и кураж.
А исках много, без остатък
да пипна живия мираж.
Да стигна края на всемира,
да видя как е сътворен,
да видя как нощта умира
и как се ражда светъл ден.
Дали и там лъжи виреят
от тез – брадатите лъжи.
Дали и те със тях живеят,
дали законът там тежи.
Когато тръгнах, беше есен,
през пролетта се върнах тук.
Изпях една банална песен,
която ще довърши друг.
Пенко Пенев
с. Бъзън, Русенско
07.04.2012г.
© Пенко Пенев Todos los derechos reservados