25.06.2015 г., 18:56 ч.

Банална песен 

  Поезия » Гражданска
317 0 1

БАНАЛНА ПЕСЕН

 

Отлитат птиците наесен

и аз потеглих подир тях

да търся оня рай чудесен,

за който цял живот копнях.

 

Пребродих градове прекрасни,

достигнах до Лазурен бряг.

Вълните гонеха се бясно

в неспирен и ритмичен бяг.

 

Там дълго гледах океана

и ясносиньото небе.

Един въпрос като закана –

ами сега, бе, накъде?

 

А за да продължа нататък,

аз нямах сили и кураж.

А исках много, без остатък

да пипна живия мираж.

 

Да стигна края на всемира,

да видя как е сътворен,

да видя как нощта умира

и как се ражда светъл ден.

 

Дали и там лъжи виреят

от тез – брадатите лъжи.

Дали и те със тях живеят,

дали законът там тежи.

 

Когато тръгнах, беше есен,

през пролетта се върнах тук.

Изпях една банална песен,

която ще довърши друг.

 

 

Пенко Пенев

с. Бъзън, Русенско

07.04.2012г.

© Пенко Пенев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасна творба, Пенко, а стихът ти е великолепен!Тъжното чувство не променя стойността и.Поздравление и хубав ден!
Предложения
: ??:??