23 dic 2008, 7:43

баща ми сънува 

  Poesía » Otra
645 0 5
 

баща ми

сънува:

всичките ми страхове

под формата

на мандарини за Коледа,

 

 

(а какво им е коледно,

питам,

тропически плодове са,

миришат на Африка,...)

 

 

но откъде ще знае баща ми,

че момчето,

с което за ръце

сме се хванали

не е

най-добрият ми приятел?

 

 

аз май не ти

казах, тате,

тези неща

с мен и момчетата,

с мен и момичетата,

 

 

малко са

сложни,

малко

оплетени

като моряшки

възел,

за който

все

няма

и

няма

Дамоклиев меч...

 

© Питър Хайнрих Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??