14 oct 2018, 12:28

Бавно време 

  Poesía
601 5 9

Куп листа, като думи забравени много отдавна,
а по тях избеляват последните шарки от лято.
Замирисва на дим от лулата на есенен старец,
уловила във мрежа, на пладнето топлото злато.

Бавно време. И пътят от него нататък е бавен -
изтънява до щрих сред пожара от багри. И спира.
А пък селото, свито под немия ръб на камбаната,
е забравило и да живее, и да умира.

© Христина Мачикян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??