21 dic 2019, 23:21

Бедняк- щастливец! 

  Poesía » Verso acróstico
942 1 4

Бедно живее. В бащиния дом. 

Единствен потомък на стар род -

дървото, с корен почти изгорен. 

Не може дори да излъже. 

Ял е преди ден, от други - огризки. 

Кого да осъди?

 

 

Щастлив е. По детски. 

Адрес - непроменен. Познават го всички. 

Седи на стария пън и говори с птички. 

Търси русалки със сини очи. 

Лекува с тревички

и в мрака вижда звезди. 

Вечно ги губи и търси. 

Единствен. Доброто - ще ти го върне. 

Целуни го. Незаменим е. 

© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??