18 feb 2009, 13:43

Белот за двама 

  Poesía » De amor
4750 0 16

Колодата Господ я беше премислил.

Ти тегли Вале, аз пък Дама!

Живота полвината с теб сме прелистили

в играта "Семейство" - за двама.

 

В косите среброто е вече накичено.

Ти даже отдавна си "мама".

Аз вече задъхано казвам: Обичам те!

Ти готвиш за пет, не за двама.

 

Ергените щерката май са обкичили.

Синът ни пак с друга мадама.

Тревожно мърмориш, а знам, че обичаш ги.

И с теб си оставаме двама...

 

В стихове казвам ти толкова истини...

Тук няма лъжа и измама!

А твоите сълзи, попили по листите,

награда за мен са голяма!

© Красимир Дяков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??