Избран е на полето бойно сам,
мъченик е той за Одиновия храм,
и през призмата на своя блян,
отеква яростният рог на свободата.
И всеки удар,
всяка рана
биват възнесение към Валхала.
И не за слава бие се срещу света,
а за честта,
с която майката родина го е кърмила.
За туй дори без броня,
душата безтегловна
разпъва черните криле,
в последен миг на полет,
душата си на небесата
той ще предаде.
© Todos los derechos reservados