* * *
Ето една истинска история...
ЕМИГРАНТЪТ
Гората гъста - пътеки трънливи,
тъмно и влажно - хладна умора,
долавях стъпки на... Самодиви,
дървета и сенки превръщат се в хора...
Гарван дращи гърло в скалите,
диша край мене дивият свят,
излизат навън страховете ми скрити,
излизат навън и... до мене кървят.
Стъпвам полеко - няма луна,
тясна пътека - шум на вода.
И... търся - вървя.
Поредният брод.
Виждам патрул - правят обход...
Хрипове,
лай,
кучета зли,
минавам оградата,
тичам напред...
Викове - Стой!
Изстрели,
три...
Бягам в несвяст
смъртен и блед.
Лягам в калта,
тихо настава,
свети прожектор,
пак гласове...
Сирената вие - там на Заставата,
и душат копои със зли носове...
Пропълзявам напред и...
ето реката...
Плувам тихо - все под вода,
дрехи тежат - режат краката,
лягам без сили там...
На брега...
-------------------------
Комунизмът остана зад мен...
Клип: http://www.youtube.com/watch?v=5Zgn_uMAwBE&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-1-HM
* * *
© Валентин Желязков Todos los derechos reservados
Чета те нелогната, не мисли, че съм престанала