Стъпки. Очакване.
Страх. Неизвестност.
Спомени в раклата.
Мисъл експресна.
Тръгва, напомня
и настоява.
Връща се, мръщи се
и обещава.
Временно. Утринно.
Сънено. Мрачно.
Непозволено.
Трайно. Остатъчно...
Ежедневие. Сънища.
Незабелязване.
Слънце в прозореца.
Прах срещу вятъра.
Стара мелодия,
рани отколешни -
позаздравели
от недокосване,
чопли със дъх
и захапва до болка...
Беше отдавна.
Беше...
И толкова...
© Дочка Василева Todos los derechos reservados