Беше нощ
Беше нощ – непрогледна тъмнина;
дочу се вик, ридание, сълзи...
И една искрица светлина
съзряха моите очи.
Усетих как две силни ръце
ме задърпаха към светлината.
И за миг разбра моето сърце,
че се раждам на земята.
Беше нощ – непрогледна тъмнина;
две студени женски устни
обладаха моята душа
и родиха любовта.
Усетих как две нежни ръце
се разхождат по цялото ми тяло.
Галят моето лице
и подлудяват сърцето загоряло.
Беше нощ – непрогледна тъмнина;
дочу се злобен, животински смях.
И нечии стъпки по студената земя
ужасиха моята душа.
Усетих как две костеливи ръце
изстръгват живота от мен.
Трупът ми изтиваше бавно,
издъхнах до смърт ужасен.
Колко кратък е животът!
Колко вълшебна е нощта!
И колко по-странно е, че две ръце
определиха моята съдба!
Nick Dracula
© Антон Городецки Todos los derechos reservados