2.01.2008 г., 18:16 ч.

Беше нощ 

  Поезия » Философска
781 0 4

Беше нощ

 

Беше нощ – непрогледна тъмнина;

дочу се вик, ридание, сълзи...

И една искрица светлина

съзряха моите очи.

 

Усетих как две силни ръце

ме задърпаха към светлината.

И за миг разбра моето сърце,

че се раждам на земята.

 

Беше нощ – непрогледна тъмнина;

две студени женски устни

обладаха моята душа

и родиха любовта.

 

Усетих как две нежни ръце

се разхождат по цялото ми тяло.

Галят моето лице

и подлудяват сърцето загоряло.

 

Беше нощ – непрогледна тъмнина;

дочу се злобен, животински смях.

И нечии стъпки по студената земя

ужасиха моята душа.

 

Усетих как две костеливи ръце

изстръгват живота от мен.

Трупът ми изтиваше бавно,

издъхнах до смърт ужасен.

 

Колко кратък е животът!

Колко вълшебна е нощта!

И колко по-странно е, че две ръце

определиха моята съдба!

 

Nick Dracula

© Антон Городецки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво!Уникално е!Така силно въздействащо и емоционално!
  • Много е хубаво и емоционално браво
  • наистина си това което аз не съм. аз не сум добър в писането...успех
  • Браво!!!!Адски силен стих!!!Развълнува ме!!!Поздравявам те!!!
Предложения
: ??:??