30 oct 2021, 9:18

Без чувства за сбогом 

  Poesía » De amor, Odas y poemas
314 2 2

Говориш ми, а сякаш мълчиш,

смислена дума не чувам, а искам,

леглото студено, чаршафа на топка,

да го топля сама, едва ли ще мога.

 

Една не остана за спомен целувка,

отдавна не ми даде даже една,

нито прегръдка за сбогом видях,

а фалшивото най-добре опознах.

 

Грехота е да си толкова тъжен,

а злоба да прелива в очите небесни,

с лекота да задминеш ти чуства,

капка сълза не отрони, за жалост.

 

Копнежите в блян неизпипани, неизживяни,

несъвършени и загубени подире тъгата,

смляни в мелачка за чувства,

гори в камината с пълен нюанс пепеляка.

 

Една дума за последно кажи ми поне,

смисъл вложи ѝ, даже и усет,

тъй безчувствен ли ти си родил се,

или просто такъв си, краен и муден.

© Ана Раунд-Дев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??