13 sept 2007, 15:22

Без мир... 

  Poesía
580 0 3
Тежест гърдите ми в жестока хватка стиска,

(Кой ли на тях е стъпил, с какво ли ги притиска?)

Чувства гаснат, моите НЕ, колкото и да ми се иска...

На място как мирно да остана?

Когато мир ще има чак след океана.

Запушват гърлото ми предсмъртни викове нечути,

душа с тяло дуел водят вече толкова безброй пъти.


Захващам нещо интересно, второ, трето, вниманието ми не задържа,

късметът лош ме следва неотлъчно, друг би казал „не се издържа".

Желание единствено неспирно препуска в моите мисли -

да тичам, да тичам, до там, до там... където слънцето залязва,

всичко, що на него погледа ми спре се, натам показва.

Там някой, някого ще чака още, бъдеще от светлина да има.

Стигна ли, ще я намеря, но дали ще бъде тя моята любима?

© Борислав Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Бъдещето е пред теб!
    Пожелавам ти тя да е в него...
  • Немога да се науча, аз трябва да страдам, това е, което заслужавам щом съм се провалил в останалото, това е моята награда...

    Благодаря ти за коментара.
  • Научи се да казваш НЕ, за да имаш покой. Символите ти са хубави. И ти си хубав!
Propuestas
: ??:??