18 may 2020, 16:39  

Без небе съм - лъжат фарисеите 

  Poesía » Filosófica
426 3 6

Изоставям думите - деца,
нека ги прегъщат корифеите.
Ад и рай - душата с две лица.
Без небе съм - лъжат фарисеите.

 

Всъщност съм жена - и съм от плът,
ето - ще ви подаря крилете си.
Ако скришом нощем зазвънят,
с моя глас звезди, спокойно - спете си.

 

Просто отразен и сънен звук,
блъска се в съня си по калканите.
Аз мълча. И няма да е тук,
сутрин - за кафето си щом станете.

 

Истината ми с прегизан крак,
ще куцука - хрома, сред капаните.
Някой ден - залипсвам ли ви пак,
стига ви светулка да си хванете...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??