30 ene 2015, 21:17

Без отговор 

  Poesía » Civil
445 0 1

БЕЗ ОТГОВОР


Къде  отидоха децата ти, Българийо?

Защо им позволи да те напуснат?

По всичките посоки пръснати

заминаха и няма да се върнат...


Самотни по селата зеят къщите -

тук бурени превзели са руините...

И българите вече не са същите,

и нижат се безпаметни годините...


Защо ни е война? Без бой се дадохме!

Защо така забравихме земята си?

Тя силна е и пак ще оцелее,

но ний загубихме децата си...

© Йорданка Цонева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Поздрав за гражданската ти позиция.Разбирам болката ти, защото всеки миг в себе си я нося...
    Дано пак да оцелее България!
    Лека вечер!
Propuestas
: ??:??