Лутам се във тъмнината -
като сиротник гладен,
търсещ топлина.
Лутам се във тъмнотата -
като кораб в буря,
плаващ без фар
и без посока.
Търся, но сама не знам какво.
Дали е слънцето във тишината?
Или плясъка на тежките окови?
Изгубих се във вечната дъбрава,
във сенките на младостта.
Ще упъти ли някой
таз душа самотна?
Светлина! Пареща! Изгаряща!
И тъмнина! Невиждана! Нечувана!
На кръстопът е моята душа!
Към светлината? Или мрака?
© Яна Todos los derechos reservados
Към светлината? Или мрака?
Отговор има в нас! Прочетох го и пак се връщам! Въпросите не са ми чужди. Написали сте го страхотно.