Така е — щом те продадат,
поне не питай за цената.
Преглъщай мъката на път.
Така е — щом те предадат,
търси у себе си вината.
Със поглед, дума или жест —
все с нещо си ги предизвикал.
И няма смисъл от протест —
вестителят донася вест,
ако за вест си го повикал.
Но всичко живо чака мед! —
и слънчогледите са златни.
И като златен слънчоглед,
кого ще зърнеш по-напред —
пчелата ли, или осата?
Александър Белчев
© Илия Станков Todos los derechos reservados