5.05.2017 г., 10:14 ч.  

Слънчогледи 

  Поезия
511 0 0

 

Така е — щом те продадат,

поне не питай за цената.

Преглъщай мъката на път.

Така е — щом те предадат,

търси у себе си вината.

 

Със поглед, дума или жест —

все с нещо си ги предизвикал.

И няма смисъл от протест —

вестителят донася вест,

ако за вест си го повикал.

 

Но всичко живо чака мед! —

и слънчогледите са златни.

И като златен слънчоглед,

кого ще зърнеш по-напред —

пчелата ли, или осата?

 

 

 

 

 

Александър Белчев 

 

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??