"И ти го знаеш, както аз го зная,
че заедно ще бъдем с теб до края,
понеже твърде мъчно се делят
на този свят морето и брегът."
Валери Петров
Бих забравила всяка обида,
заменила бих ада
със рай.
Но не мога от теб да си ида,
да зачеркна началото
с край.
Като гларус от морския бряг,
ако някой от нас
отпътува,
ще намери ли другият знак,
осъзнал
любовта колко струва?
Ние с тебе сме бряг и вълна,
и сме свързани с вечност -
от Бога.
Бих живяла без хляб и вода,
но без твоята обич -
не мога!
© Славка Любенова Todos los derechos reservados