16 may 2006, 13:01

БЕЗ ТЯХ ВЪЛНИТЕ 

  Poesía
693 0 6

Невръстни издигат вълни гордостта си,
надвисват над прибоя оглушал,
с удар нов изхвърлят над брега си
мощта от вятър див и побеснял.

Разгром! След миг в дълбочината
отстъпват във подводна морска шир,
а там невидими прииждат в далнината
вълни, изплували от пясъчния мир.

И ден след ден морето тъй накъдря,
в каскадна пяна лее вълнолом,
без тях вълните… чара що ти струва?!
Без тях си имитиращ  небосклон.


 

© Милена Христова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??