7 jun 2007, 11:30

БЕЗБОЖНИ МИСЛИ 

  Poesía
739 0 19
 

Тежка мъка ме е приютила,

във обятията си каторжни...

Като змия в сърцето се е свила,

навява мисли най-безбожни...

Кървяща, тъжна длан протегнах

в сърцето ти... изписах кръст

На него разпнах се, посегнах

на любовта, зарита в кална пръст...

Подирих вечно изкупление,

греха изконен... да пречистя.

Възкръсвайки в поредното падение,

аз в  нежен цвят да се разлистя...

И нЕ сломена и пречупена да бродя,

безпътна и недрага, най-ненужна...

А истинска... с любов да се помоля,

преродена твоя да съм, не и чужда...

Да скъсам гневно аз оковите студени,

раздрали с груба сила там плътта...

Да полетим свободни и смирени,

преборили със вяра истинска, скръбта...

© Деси Инджева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??