Ох, тази безчовечност – отново и отново, до кога?
Защо ли са измислени парите?
И могат ли щастливи да направят хората?
Не могат!
Нещастни стават.
Алчни, злобни, зли.
Хартийките със своите безумни знаци.
Водни, безподобни, странни.
Улавят ли душевните вибрации?
Едва ли!
© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados