И след това ще се усмихна,
ще кажа: "Нищичко, за Бога!"
Хуан-Рамон Хименес
Няма нищичко да кажа.
Ако болката е стон -
тя е мойта будна стража.
Кой на болка дава подслон?
Ще мълча от изнемога:
явно болен от любов.
Диагнозата е - огън
от кладата на светъл зов.
Няма вече да те видя,
защото кой изпепелен
ще е миг от изгрев
на утрешния ден?
Няма нищичко да кажа.
Само ведри небеса
безмълвно ще опазят
лъчи от бисерна роса.
© Стойчо Станев Todos los derechos reservados
Има и друга диагноза:здрав и безразличен!
Но засега съм със Синдром на хронична любовна жажда!😍