Една млада жена,
два чаршафа, легло,
тиха нощ,
нищо повече...
свещ, очи, светлина,
побеснели тела,
остър дъх,
като нож...
гола нова луна,
устни мокри,
плахи пръсти -
сенки призрачни...
светъл рай....
край...
© Марин Ташков Todos los derechos reservados
А чаршафите са различни, както са различни и хората