28 ago 2008, 11:29

Безгранична обич 

  Poesía
618 0 6
Защо е толкоз празно през деня?
Заслушай се. Кажи ми, чу ли нещо?
Чу ли молещия призив на нощта?
А писъка на гаснещите свещи?
Бих направил всичко на света -
само за да видя оня залез,
където някак моята мечта
между червеното и жълтото се пази.
... Ала кръвта преборва синята вода.
Виж морето - цялото е пурпур.
(То прилича ми на първата сълза,
която разпилях във твоя скут)

И вече нямам нужда от нощта.
В сърцето ми ти имаш цяла страница.
А мислех си преди, че през деня
забравям те и секва обичта.
Уви, сега разбрах, че няма граници.

© Валери Шуманов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??