Искам да направя стих,
ала за какво да пиша?
Може би за бриза тих,
който край морето тича?
Или за върха красив,
извисил се над скалите –
стръмен, с лоб мъглив и див,
родно място на орлите?
Или пък за моя град,
настанил се сред полето?
Бе доскоро жив и млад,
а сега – градче, в което
рядко детски смях звъни
и без мол, тролей, хотели,
доживяват своите дни
баби, чичовци и лели.
Как сега да избера
тема, дето ще сполучи?
Туй преди да разбера,
гледай, стих се е получил.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados