16.09.2023 г., 11:52 ч.

Безидейно стихотворение 

  Поезия » Друга
99 0 0

Искам да направя стих,

ала за какво да пиша?

Може би за бриза тих,

който край морето тича?

 

Или за върха красив,

извисил се над скалите –

стръмен, с лоб мъглив и див,

родно място на орлите?

 

Или пък за моя град,

настанил се сред полето?

Бе доскоро жив и млад,

а сега – градче, в което

 

рядко детски смях звъни

и без мол, тролей, хотели,

доживяват своите дни

баби, чичовци и лели.

 

Как сега да избера

тема, дето ще сполучи?

Туй преди да разбера,

гледай, стих се е получил.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??