2 jun 2010, 12:17

Безименно 

  Poesía » Otra
547 0 9

Зазидах се в рововете зад себе си.
Затънах в рохки ями все пред мен.
Забравих, че говорех си със вятъра,
и че люлеех нощите  си в светъл сън.
Забравих устрема на птица бяла.
На глътки пия мълчаливата вода,
която  тайна е дълбока на жената,
която бях, или която съм сега.
Мен мъртвата вода не ме засища,
но пия я и сухри ми самотната душа.
Със залеза споделям здрачината
и слива раздробения ми  ден с нощта.
Вън тъмнината ражда се във пропаст,
а пропастта не пасва  никак на небе.
Не ми отива да съм бездна,
ала дори светулка нямам във ръце.
Все мислех, че след страшните тунели
пристига най-лазурна светлина,
ала по-тъмно става в цветните зеници,
нападали във ада на задънената пустота.
А казват, че казани с огън там горели,
да беше тъй, ще имаше поне искра.
Дори по-светло е в пътуващи тунели.
След края им е мъртва тишина.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??