Съседите пак спорят със апломб:
дървата скачат, чушките от Македония,
кой влиза и излиза питат с остър тон,
като агенти днешни са от петата колона.
Въртят на пръста си
като сиджимка хиляди живота -
кварталът е голям, но трябва ред.
Колата нова, всъщност втора употреба,
е повод да почерпи тихият съсед.
И почва веселба. Събор пред блока,
от всяка възраст, пол и цвят.
Расте камарата от PVC-та
ще стигне даже и за местен Голиат.
Добро на градус, мир царуват
за час-два, после ходом марш
в креватите по мярка изкорубени
от празничния и безкраен декупаж.
© Христина Комаревска Todos los derechos reservados