18.11.2017 г., 9:15 ч.

Безкраен празник 

  Поезия » Пародии
558 0 0

 

Съседите пак спорят със апломб:

дървата скачат, чушките от Македония,

кой влиза и излиза питат с остър тон,

като агенти днешни са от петата колона.

 

Въртят на пръста си

като сиджимка хиляди живота -

кварталът е голям, но трябва ред.

Колата нова, всъщност втора употреба,

е повод да почерпи тихият съсед.

 

И почва веселба. Събор пред блока,

от всяка възраст, пол и цвят.

Расте камарата от PVC-та

ще стигне даже и за местен Голиат.

 

Добро на градус, мир царуват

за час-два, после ходом марш

в креватите по мярка изкорубени

от празничния и безкраен декупаж.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??