12 abr 2013, 15:59

Безмълвна молитва 

  Poesía
776 1 4

 

В сянката
на отлетели страсти
разлиствам спомени
и мигове различни
в жаравата,
която не угасва,
с изгубеното,
хълцащо "Обичам те!"
А зъзнещата
тишина нашепва:
- Животът е отровен
и циничен.
Съдбата ти е
три пъти проклета,
а любовта - безумна
и трагична.

 

Смирявам се и гледам
към небето:
- Ти, дето горе
властваш над душите,
вземи и мен при теб
в небитието,
на нея дай ù
много дни честити.
И ако има мъничко
човечност
в безкрайната
житейска еволюция,
не искам никой
в този свят
да е обречен...
Ако ме чуваш,
нека да се случи.

 

 

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??