Напоследък питаше ме често
защо ме гледаш втренчено така
навярно предусещала съм нещо
и исках да запомня много дълго
ръката твоя протегната към мен
усмивката ти топла, чак гореща
и веничката синя на крака.
Очите ти тъй близки и познати
с кафяви точици във тях,
в които се оглеждах всяка сутрин
и търсех слънцето. И ето няма те,
но ти си жив във спомените мои
тъй живи, близки и познати
във утрото на всеки минал ден
във мислите ми, във съня ми,
във думичките свежи на децата.
Сега те пускам полети във своя свят на светлината
и чакай ме, когато дойде моят миг
да бъдем заедно във тишината.
Посветено на Иво, който се пресели на по-добро място
© Дафина Николова Todos los derechos reservados