Aug 23, 2020, 7:42 AM

Безсмъртна обич 

  Poetry » Other
346 0 0

Напоследък питаше ме често

защо ме гледаш втренчено така

навярно предусещала съм нещо

и исках да запомня много дълго

ръката твоя протегната към мен

усмивката ти топла, чак гореща

и веничката синя на крака.

Очите ти тъй близки и познати

с кафяви точици във тях,

в които се оглеждах всяка сутрин

и търсех слънцето. И ето няма те,

но ти си жив във спомените мои

тъй живи, близки и познати

във утрото на всеки минал ден

във мислите ми, във съня ми,

във думичките свежи на децата.

Сега те пускам полети във своя свят на светлината

и чакай ме, когато дойде моят миг

да бъдем заедно във тишината.

 

 

Посветено на Иво, който се пресели на по-добро място

© Дафина Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??