30 sept 2015, 22:05

Безспорно 

  Poesía » Civil
570 0 10

 

 

          Б Е З С П О Р Н О

 

 

                      "Разтвориш ли ръцете за прегръдка,

                        ти вече си удобен за разпятие."

 

                                                         Добромир Тонев

 

 

Ръцете ли? Къде са ни ръцете?

Забравихме, че те са за прегръдка.

Приличаме на ходещи двуцевки.

След нас издъхва въздухът на глътки.

 

Разпятието тежко - зеленяса.

На Рождество проплаква за Месията.

А Девата отдавна е наясно -

с ръцете браним кокала в чинията си.

 

И няма кой с любов да ги разтвори

и подари прегръдката закриляща.

Поете от отвъдното, безспорно е - 

Човеците умряха! Смърт - за нищо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??