13 jul 2019, 18:23

Безсрочна обич 

  Poesía » De amor
578 2 5

С мълчание не ме наказвай –

спокойствието ми дари.

И по-добре ме удари,

но лоша дума ми не казвай.

 

Мълчанието е забрава,

а думите са пък капан.

И без спасителен колан

ме дебне злополука здрава.

 

Денят е калпаво настроен –

налива в огъня масло.

Дошло е времето, дошло

да следвам пътя си достоен.

 

И всяка крачка да е точна

макар, че пътят ми е крив.

А нрава ми е малко див,

но обичта ми е безсрочна...

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??