Jul 13, 2019, 6:23 PM

Безсрочна обич 

  Poetry » Love
576 2 5

С мълчание не ме наказвай –

спокойствието ми дари.

И по-добре ме удари,

но лоша дума ми не казвай.

 

Мълчанието е забрава,

а думите са пък капан.

И без спасителен колан

ме дебне злополука здрава.

 

Денят е калпаво настроен –

налива в огъня масло.

Дошло е времето, дошло

да следвам пътя си достоен.

 

И всяка крачка да е точна

макар, че пътят ми е крив.

А нрава ми е малко див,

но обичта ми е безсрочна...

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??