29 mar 2007, 22:12

Безсъние 

  Poesía
591 0 4
 
               Безсъние

Безсънната ми нощ е пак за теб...
въздишка от тъга,
тъга от спомен - спомени безчет.

Сълзите идват след това.

Сълзите идват да измият
целувките ти топли от лицето ми:
сънят приканвам,за да скрия
красивия ти образ във сърцето си.

Нощта ми пак е птица без покой...
И всичко е тъма.
Тъма от спомен - спомени безброй.

Сълзите идват след това.

Сълзите идват да припомнят
за парещи устни - за твоите.
Сънят не идва да помогне
очите да заспят - без твоите.

И будният ми сън ще е за теб,
сълзи ще дойдат след това,
ще пръскат мъка и болка навред.
Ала след тях... изгрява светлина!

Сълзите ще пресъхнат като дъжд
и като бебе в скут на майка ще заспя.
И ще ми мине някак отведнъж...

Лъчите идват след нощта.

© Елена Леонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??